Infertilitet

Traditionell kinesisk medicin har mycket att erbjuda om du behöver hjälp med din fertilitet. Elisabeth behandlar kvinnor först och främst genom att bygga upp en väl fungerande menstruationscykel. Till samtliga fertilitetsbehandlingar används akupunktur och kostråd, men det kan även bli aktuellt med närings- och örtpreparat. Du kommer lära dig hur du själv kan påverka din fertilitet med kost, träning och vila. Din behandling är självklart individuell beroende på din diagnos, men gemensamt för alla är en regelbunden behandling. Det vanliga för att optimera menstruationscykeln är en akupunkturbehandling i veckan.

Om du planerar en IVF går behandlingen ut på att minimera de biverkningar som kan uppkomma i samband med hormonella tillskott. Med andra ord gäller det de akupunkturbehandlingar som är designade för en optimal nedreglering och stimulering. Ett exempel på en annan viktig akupunkturbehandling under en IVF är vid insättning av embryot.

För män är det viktigt att spermierna är tillräckligt många och att de är livsdugliga, d.v.s. har en god morfologi. Det sistnämnda betyder att spermierna ska ha rätt form och uppbyggnad. Med akupunktur och eventuellt närings- och örtpreparat kan alla dessa faktorer påverkas om du går på en regelbunden behandling en gång i veckan.

Tänk på att en det tar ca 72 dagar för en spermie att bildas, så om du planerar en IVF så behöver du planera i god tid. Precis som för kvinnor så är det viktigt att du lär dig optimera din fertilitet med rätt kost, träning och vila. Allt detta hjälper Elisabeth till med under din behandling.